Dežela gozdov

Šumenje potokov, pretakanje tolmunov, ptičje petje v zavetju mogočnih gozdov, ki obdajajo Cerkljansko, so le del slikovitosti narave, ki vam bo vzela sapo.

Za trenutek odmislite vsakodnevne skrbi in se podajte na potep, na katerem se vam bo ustavil čas. Sprostitev v naravi vas bo napojila ter dala novega elana za bodoče zmage.

Doživite moč narave, ki se nesebično razdaja na vsakem koraku vašega raziskovanja Cerkljanske.

Laufarija

Kulturna dediščina izjemnega pomena, ki vas bo očarala v vsej raznolikosti in predvsem unikatni izraznosti posameznih likov, dialekta in umetnin, kar lesena naličja ne nazadnje tudi so.

Naj vas posamezni liki popeljejo različnim zgodbam naproti. Doživite pustne dneve v vsej njihovi norčavosti in veselju. Nadenite si masko in bodite to, kar si želite.

Postanite laufar!

Partizanska bolnica Franja

Skozi sotesko Pasice, polno tolmunov in skritih naravnih lepot, se podajte v polpreteklo zgodovino, v čas junaštva in hrabrosti, čas medsebojnega zaupanja in nepozabnih dogodivščin.

Vstopite v skrivni svet partizanske bolnice Franja, ki je ostala skrita pred sovražnimi interesi okupatorja, vendar je toliko bolj na dosegu danes, ko novim generacijam prikazuje zgodbo humanosti, plemenitosti in tovarištva.

Podoživite težke trenutke tistega časa in ponesite zgodbo o miru v vsakdanje okolje.

DIVJE BABE

V jami nad slikovito reko Idrijco je pred 55.000 leti neandertalec s kamenim orodjem v kost mladega jamskega medveda zvrtal tri enake luknjice. In? In potem iz kosti izvabil preprosto melodijo.

Z zvoki, ki so se razlegli po jami, je prestopil mejo med živalskimi nagoni in višjo zavestjo, ki mu je omogočila ustvarjalno duhovnost.

Z vstopom v arheološki park Divje Babe boste tudi vi vstopili na pot glasbene zgodovine. Naj vas zvok glasbe iz neandertalčeve piščali popelje po skritih kotičkih Cerkljanske. Po poteh najstarejšega glasbila!

MIKLAVŽEV TURN

Ko se boste iz Cerknega podali na pot, vas bo na razgibani sprehajalni poti vseskozi spremljal Porezen, ki kot očak bdi nad dolino. Vršac vas bo vodil do skrivnosti, ki jih pozna le on.

Če mu boste vestno sledili, vam bo razkril lepote Miklavževega turna. Ruševina stare rudarske cerkve iz srednjega veka v Labinjah skriva zaklad, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

Pod ruševinami zvonika in cerkve je menda skrit zaklad! A previdno. Po ljudskem izročilu je namreč vsak poskus izkopa kaznovan z udarom strele!

Želite biti redno obveščeni o naših aktivnostih?

Name:

Datum prihoda ...

Datum odhoda ...